Ziek en op zoek naar een andere passende baan?! Het re-integratietraject van GvM Werkt! kan ook in 2017 hierbij helpen. GvM Werkt! start met een (vrijblijvend) oriënterende gesprek, waarin de toekomstige deelnemer kan beoordelen of hij/zij het re-integratie traject wil instappen.
Specifiek toegespitst re-integratietraject
Op het moment dat de deelnemer start, ontvangt de deelnemer de GvM Werkmap waarin allerlei testen en methodieken staan. Deze werkmap leidt de deelnemer door het gehele traject. Het traject wordt specifiek toegespitst op de deelnemer en ziet er voor iedereen dus anders uit. Echter is de werkmap de rode draad voor het traject. Door het werken met de werkmap, oefenen we gelijk vanaf de start al het sollicitatiegesprek.
De belangrijkste vraag voor de deelnemer is; ‘Wat vind ik belangrijk, wat kan ik en waar wil ik werken?’ Om deze vraag te beantwoorden worden er een tal van oefeningen gedaan om op deze wijze de kwaliteiten, interesses en eigenschappen van de deelnemer in beeld te brengen. Zodra de deelnemer de (nieuwe) loopbaanrichting helder heeft, richt GvM Werkt! zich samen met de deelnemer op de zoektocht naar een passende baan.
Hulp met de jobhunter
De Jobhunter van GvM Werkt! helpt met het opstellen van een sollicitatiebrief en CV. Ook gaat de deelnemer samen met de Jobhunter op zoek naar bedrijven waar hij/zij graag wil werken. GvM Werkt! gaat o.a. op zoek naar een eventuele werkervaringsplaats om via deze weg werkervaring op te doen. Wanneer de deelnemer door fysieke en/of mentale klachten is uitgevallen voor eigen werk, is het belangrijk om weer in het arbeidsritme te komen, werkzame uren uit te bouwen en zelfvertrouwen te krijgen in een nieuwe functie. Dit kan op een werkervaringsplaats.
Als in het traject blijkt dat een werkervaringsplaats niet nodig is en de deelnemer alles in huis heeft voor een nieuwe baan, dan gaan we actief solliciteren. Bij het solliciteren is het van belang dat de deelnemer gebruik gaat maken van zijn/haar netwerk. Tijdens het traject wordt aandacht aan besteed aan online en offline netwerken.
Naast het bieden van begeleiding biedt GvM Werkt MS Office trainingen aan. De deelnemer leert hoe hij/zij met Word/Excel/Powerpoint moet omgaan, zodat hij/zij dit in de praktijk kan toepassen. Bekijk het trainingsaanbod.
Duur van de re-integratie
De duur van het traject kan verschillen. Echter biedt GvM Werkt! het traject aan vanaf het moment dat de arbeidsdeskundige aangeeft dat het 2e spoor ingezet moet worden, tot en met de aanvraag van de WIA. De gesprekken vinden één keer in de twee weken plaats op kantoor. Daarnaast kan er altijd telefonisch of per mail contact opgenomen worden. Frequentie van de gesprekken verhogen of verlagen? Dit is mogelijk.
Ook is het mogelijk om tijdens het traject met gelijk gestemden de sollicitatietraining te volgen. Kortom, volop mogelijkheden met het re-integratietraject van GvM Werkt.
De trainer van de sollicitatietraining heeft hier in haar werk veel ervaring in opgedaan en tevens bij Hogeschool Windesheim in Zwolle ook sollicitatietrainingen gegeven. GvM Werkt! heeft ook locaties in: Arnhem, Apeldoorn, Vianen, Zwolle en Lelystad. Bent u geïnteresseerd in het tweede spoor traject van GvM Werkt? Neem dan gerust contact met ons op. Bent u werknemer? Ook dan bent u bij GvM Werkt op het juiste adres! Neem contact met ons op.