GvM Werkt! is het bureau voor professionele begeleiding bij:

Arbeidsdeskundige – GvM Werkt!

Als het werk en de belastbaarheid van een werknemer niet met elkaar in balans zijn, biedt een arbeidsdeskundige uitkomst. In de rol van arbeidsdeskundige brengt GvM Werkt! de ontstane situatie zorgvuldig in kaart, onderzoekt alle mogelijkheden en geeft vervolgens een arbeidsdeskundig advies. Daarin nemen we alle consequenties voor de arbeidsovereenkomst en het inkomen mee. Het kan dat de werknemer in een aangepaste of andere functie binnen de organisatie blijft of dat er buiten de organisatie naar een oplossing wordt gezocht.

Duurzame inzetbaarheid

Als arbeidsdeskundige werken we altijd naar optimale inzetbaarheid. Als specialist in mens, werk en inkomen kijken we naar de belasting en belastbaarheid, geven we advies over het voorkomen van arbeidsongeschiktheid en herstel in werk en gaan we proactief op zoek naar de mogelijkheden die iemand heeft qua werk en werkvermogen. Ook nemen we de omstandigheden op de werkplek en de mogelijkheden van hulpmiddelen mee. Als belastbaarheid en belasting met elkaar in balans zijn, blijft iemand duurzaam inzetbaar. En dat betekent continuïteit in werk en inkomen.

Arbeidsdeskundige voor werkgevers

De meeste werkgevers krijgen pas te maken met een arbeidsdeskundige als een medewerker een jaar is uitgevallen. Samen met de bedrijfsarts, de werknemer en u als werkgever brengt de arbeidsdeskundige het proces, de situatie en mogelijke oplossingen in kaart en stelt op grond daarvan een eerstejaarsevaluatie op. Beter is het om al veel eerder een arbeidsdeskundige in te schakelen, zodat in een vroeg stadium kan worden gekeken naar verschillende mogelijkheden voor terugkeer van de werknemer. Ervaring leert dat zowel werknemers als werkgevers hier baat bij hebben. Want ook als al snel duidelijk is dat terugkeer binnen de functie niet mogelijk is, kunnen we meteen toewerken naar een andere functie. Daarnaast kunnen we als arbeidsdeskundige u altijd adviseren over preventie en duurzame inzetbaarheid binnen uw organisatie.

Arbeidsdeskundige voor werknemers

Een arbeidsdeskundige helpt u om terug te keren in het arbeidsproces. Dat kan door binnen uw baan het een en ander aan te passen, bijvoorbeeld werktijden, uw werkplek of met hulpmiddelen. De arbeidsdeskundige kan ook concluderen dat uw belastbaarheid terugkeer naar uw huidige functie niet mogelijk maakt. Dan gaan we samen kijken wat er wél mogelijk is en krijgt u van de arbeidsdeskundige een re-integratieadvies. Het fijne van GvM Werkt! is dat we dit re-integratietraject ook meteen met u kunnen oppakken.

GvM Werkt! is specialist op het gebied van re-integratie, loopbaanbegeleiding en arbeidsdeskundig advies. Wilt u meer weten over wat GvM Werkt! als arbeidsdeskundige voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

Wil je meer weten over Arbeidsdeskundige?