GvM Werkt! is het bureau voor professionele begeleiding bij:

Altijd op de hoogte moeten blijven van veranderingen. En terecht!

Een belangrijk onderdeel van ons vak en van de dienstverlening aan onze opdrachtgevers en deelnemers, is het op de hoogte zijn en blijven van alle wetten en regels die we nodig hebben bij de uitvoering van onze dienstverlening. Want de wereld waarin wij ons werk doen verandert regelmatig qua beleid en uitvoering. Zelf worden we mede door de beroepsverenigingen waar wij bij zijn aangesloten, kennissessies, seminars en zelfstudie uren eigenlijk constant bijgeschoold.

Daarnaast vinden wij het een goed idee om ook jullie op regelmatige basis op de hoogte te houden van wijzigingen en aanpassingen in wet- en regelgeving. Dat gaan we dan ook met veel plezier doen.

Goed voor werknemers

Recent werden wij geïnformeerd over 2 belangrijke maatregelen die genomen zijn. De eerste gaat over het verminderen van de wachttijd voor een WIA-beoordeling en de tweede dat het initiatiefwetsvoorstel voor het verplicht stellen van een vertrouwenspersoon is afgerond.

Het UWV heeft op haar website duidelijk geschreven wat de genomen maatregelen zijn. Heb jij te maken met een WIA- beoordeling of uitkeringsaanvraag. Check dan via deze link: https://www.uwv.nl/particulieren/overige-onderwerpen/maatregelen-verminderen-wachttijd-wia-beoordeling/index.aspx

De landelijke vereniging voor vertrouwenspersonen schrijven op hun website over het initiatiefvoorstel voor de vertrouwenspersoon. Het zou dubbel werk zijn om dat op onze eigen site nogmaals op te schrijven. Wat er verandert op het gebied van vertrouwenspersonen binnen bedrijven staat op hun website: https://www.lvvv.nl/nieuws-detail/2023/05/24/Initiatiefwetsvoorstel-verplicht-stellen-vertrouwenspersoon-afgerond?originNode=105&utm_source=mailing&utm_medium=email&utm_campaign=nieuwsbrief-25-mei-2023

Nog een wijziging voor werkgevers

Maar ook voor de werkgever is er een versoepeling doorgevoerd. Wat gaat er gebeuren? Bedrijven met minder dan 100 werknemers kunnen dadelijk een zieke werknemer na een jaar laten vervangen in plaats van na twee jaar. Ook komt er een regeling waarmee medewerkers behouden kunnen worden als zich een crisis aandient die buiten het ondernemersrisico valt. Deze veranderingen op de arbeidsmarkt voor de werkgever zullen de komende drie à vier jaar worden ingevoerd.

Zo zijn we altijd in beweging en zijn we nooit uitgeleerd bij GvM Werkt! En hetzelfde geldt voor het delen van die informatie waar jij iets mee kunt. Dat hopen we tenminste. Kun je er iets mee? Dan vinden we het leuk als je een korte review schrijft. Heb je andere vragen op ons vakgebied. Heb je arbeidsdeskundige hulp nodig, of alleen advies? We staan voor je klaar en willen altijd helpen. Schroom dan ook niet en neem gewoon en helemaal vrijblijvend contact met ons op. Dan kijken we samen hoe we elkaar kunnen helpen. Kom maar op!

Gezonde Visie op Mogelijkheden Werkt!
Wilt u dat zelf ook ervaren?
Neem dan contact ons op.

Inloopspreekuur
Elke donderdag vanaf 17.00 uur. Lees meer over het inloopspreekuur in Amersfoort

GvM Werkt!