GvM Werkt! is het bureau voor professionele begeleiding bij:

Bloggen en solliciteren

Heel eerlijk gezegd, word ik er soms een beetje moe van. Bloggen! Laten zien wat je doet, vloggen is nog beter volgens de media, praat een filmpje vol, zet je successen op social media, enzovoort…. Volgens “de kenners” blog ik dus ook te weinig.. zucht..

Wat dat betreft is ondernemen hetzelfde als solliciteren. Tegen de mensen bij mij in de praktijk zeg ik ook, laat zien wat je kan, wat je hebt gedaan in het verleden. Schrijf je successen op, laat het zien op LinkedIn in je cv en in je brief. Ontelbare keren krijg ik terug dat men het moeilijk vindt om zichzelf zo op de borst te kloppen. Hoe vaak ik wel niet hoor, ze moeten mij maar een kans geven en dan laat ik het wel zien. En dan hoor ik mijzelf praten, ik praat dan dus ook tegen mijzelf, zo werkt het niet op de arbeidsmarkt, je moet de werkgevers overtuigen dat jij de geschikte persoon bent. Dat doe je in de eerste instantie met “de klik” en als je presentatie over je vaardigheden en competenties ook aansluit bij het werk wat aangeboden wordt, dan heb je een match.

Ik heb naar mijzelf geluisterd en ben dus weer aan de slag gegaan met bloggen. Zo heb ik laatst mijn trainingen weer eens onder de aandacht gebracht. Nu maar hopen dat jullie het leuk vinden om te lezen wat ik schrijf maar belangrijker nog, dat jullie er toch ook tips uit halen die je kunt gebruiken en het solliciteren weer wat makkelijker maakt.

Gezonde Visie op Mogelijkheden Werkt!
Wilt u dat zelf ook ervaren?
Neem dan contact ons op.

Inloopspreekuur
Elke donderdag vanaf 17.00 uur. Lees meer over het inloopspreekuur in Amersfoort

GvM Werkt!