GvM Werkt! is het bureau voor professionele begeleiding bij:

De mensen van GvM Werkt! Reinier Simens 

Iedere organisatie of bedrijf valt, staat of groeit met de mensen die er werken. Het team maakt het bedrijf waardevol. Dat geldt zeer zeker ook voor GvM Werkt! Gestart door Grea van Middendorp, maar ook groot gemaakt door het team om haar heen. De hoogste tijd om het team van GvM Werkt! voor te stellen. In deze tweede editie spreken we met Reinier Simens. Werkzaam voor GvM Werkt! sinds 2019. Reinier is niet in dienst bij GvM. Reinier en Grea zijn in 2019 een samenwerkingsverband aangegaan om zo elkaar te versterken. Een werkwijze die tot op de dag van vandaag succesvol is voor beide ondernemers. 

We spreken Reinier digitaal via Zoom. Reinier zit op kantoor in Harderwijk. We genieten beide van een kop koffie en gaan met elkaar in gesprek. Als eerste maar eens inzoomen op Reinier zelf. Wie is Reinier Simens, waar kom je vandaan? Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen? En wat doe je graag als je niet aan het werk bent bij GvM en SiMens & Werk? 

“Ik ben 39 jaar, woon in Heerde, een mooi dorpje op de Veluwe. Ik ben getrouwd met Linda en samen hebben we twee kinderen, Noah van zeven en Sarah van vier jaar oud” zo trapt Reinier ons interview af. “Eigenlijk bijna mijn hele leven in Heerde gewoond. En ik heb daar ook mijn kantoor. Ik werk graag, omdat ik het ontzettend leuk vind wat ik doe. Daarnaast sport ik veel, ik voetbal, maar wel in het 35+ team” lacht Reinier ”vanwege mijn knie die niet helemaal meer doet wat ik wil. Ik tennis graag en daarnaast train ik het voetbalelftal van Noah. Vroeger” zo voegt Reinier toe, “heb ik op een redelijk niveau gevoetbald en gezaalvoetbald. Ik ben dus altijd volop en met plezier sportief bezig geweest”. 

“Mijn werkcarrière” zo vervolgt Reinier, “ben ik ooit begonnen bij de marechaussee. Dat was in 2000-2001. De opleiding helemaal gevolgd en toen in Den Haag bij de paleisbeveiliging terechtgekomen. Tijdens de Irak oorlog ben ik ook nog werkzaam geweest bij de beveiliging van de Amerikaanse ambassade. Na verloop van tijd kwam ik terecht in Apeldoorn bij de parate eenheid van de marechaussee. Een groep die vooral werd ingezet voor de begeleiding van verkeersbewegingen  en bij oefeningen in het buitenland en binnenland”. 

Maar hoe is Reinier dan terecht gekomen in zijn huidige carrière? Reinier: “Na Apeldoorn kon ik in Zwolle geplaatst worden als managementondersteuner en chauffeur van een kolonel. Op dat moment ben ik ook een hbo-studie begonnen en daarmee eigenlijk het begin van mijn huidige carrière”. 

Sinds 2019 werk je samen met GvM Werkt! Kun je in eerste instantie toelichten wat jouw werkzaamheden voor Simens & Werk inhouden, en in tweede instantie de vraag hoe de samenwerking (partnership) met Grea tot stand gekomen is. 

“Na mijn carrière bij de marechaussee kwam ik, via een tip van één van mijn zaalvoetbal teamgenoten terecht bij ‘Concreet PD’. Grea van Middendorp was daar toen leidinggevende. Zo ben ik dus in contact met Grea gekomen. Ik ben in 2010 bij ‘Concreet PD’ aan de slag gegaan als re-integratie adviseur. Eigenlijk zonder praktische kennis van zaken, maar het vertrouwen van Grea en Rinze in mij was groot. Ik ben volop aan de slag gegaan en heb veel geleerd. Uiteindelijk was ik 3 jaar verantwoordelijk voor het kantoor in Arnhem. Een mooie tijd”. 

“Via enkele verschillende functies bij verschillende bedrijven ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij Intermetzo, een grote jeugdzorgorganisatie als mobiliteitscoördinator. Intern ging ik samen met een team de mobiliteit en het verzuim regelen. Een uitdagende klus, die eindigde nadat Intermetzo werd overgenomen door Pluryn, een grote zorgorganisatie in Nijmegen en omgeving. Ik werd ingehuurd en daar heb ik eigenlijk maar kort gewerkt, maar was wel de opstap naar mijn zelfstandig ondernemerschap. Ik ben in mijn tijd bij Pluryn benaderd door Perspectief, één van mijn eerdere werkgevers. En zo kon ik stap voor stap het klantenbestand uitbreiden. En zo is, zo’n 6 jaar geleden SiMens & Werk ontstaan”. 

“Ook Grea” zo vervolgt Reinier zijn carrièreopbouw, “begon in die tijd voor zichzelf met GvM Werkt! en zat al vrij snel met veel werk. We zijn toen met elkaar in gesprek gegaan en zo is de samenwerking tussen ons en onze twee bedrijven begonnen”. 

“Voor GvM Werkt! pak ik vooral de tweede spoortrajecten en loopbaanbegeleidingstrajecten op” geeft Reinier aan. “Ik begeleid voornamelijk mensen die ziek zijn geworden bij een werkgever in het tweede jaar van de ziekte naar een nieuwe baan. Mocht de ziekte echter zo zijn dat een nieuwe baan niet haalbaar is dan stellen we andere zo maximaal mogelijk doelen om toch functioneel te blijven. En dat zou ook maar zo kunnen in bijvoorbeeld een werkervaringsplaats. Het belangrijkste is dat werkgever en werknemer goed begeleid worden in het tweede spoortraject en dat er een goed resultaat behaald wordt. Daar zijn al mijn inspanningen op gericht”. 

Ondertussen werk je dus 4 jaar samen met GvM. Kun je de samenwerking beschrijven en wat is de toegevoegde waarde van de samenwerking met GvM voor jou persoonlijk en voor jouw bedrijf? 

“Onze samenwerking is echt een partnership dat wederzijds zorgt voor nieuwe opdrachten” geeft Reinier onmiddellijk aan. “Bovendien zorgt onze samenwerking voor een meer regionale dekking. Mijn kantoor in Heerde en GvM Werkt! in Amersfoort. Die dekking verbreed onze gezamenlijke mogelijkheden. We versterken elkaar heel duidelijk in de opbouw van de projecten waar we aan werken. Van sollicitatiefase tot en met de plaatsingsfase, maar ook de methodieken die daaronder liggen. Denk daarbij aan de loopbaanonderzoeken en de TMA die Grea vaak inzet. De GvM werkmap met allerlei oefeningen is ook zo’n voorbeeld. Tel daarbij de inzet van de collega’s van GvM en voor mij ben je aan de volledige toegevoegde waarde van onze samenwerking”. 

Wat zijn je persoonlijke ambities binnen het samenwerkingsverband met GvM Werkt? 

“Kwaliteit leveren” is het onmiddellijke antwoord van Reinier. “En daarbij een goede samenwerking met de opdrachtgevers. Je kunt niet altijd iedereen tevredenstellen, maar vanuit ons perspectief het maximale eruit halen. Goede keuzes voorleggen aan werkgever en werknemer zodat voor beide partijen het beste resultaat gehaald kan worden”. 

Als het om de inhoud gaat komt er veel kijken bij werken met en bij GvM. Het is allemaal behoorlijk specialistisch. Ben je opgeleid in dit vak? Hoe heb je na jouw opleiding aan kennisopbouw gedaan, en wat doe je er vandaag de dag nog steeds aan? 

“Vanuit mijn hbo-studie bedrijfskunde ben ik ingestroomd bij ‘Concreet PD’. Specialisatie in mijn studie was coaching en HR. Ik heb binnen dit bedrijf een scriptie geschreven over re-integratie en verzuim. Ik heb daarna, bij de verschillende bedrijven waar ik gewerkt heb bijscholing gevolgd. Ook kennissessies die onder andere door Grea zijn gegeven heb ik meegemaakt. Allemaal sessies met mensen uit het vak die bepaalde zaken kwamen vertellen. Daarnaast heb ik in coronatijd de opleiding casemanager gevolgd en succesvol afgesloten. Daar komt bij dat je als geregistreerd casemanager verplicht bijscholingspunten moet halen. Er is dus altijd, en terecht een stok achter de deur om qua kennis bij te blijven”. 

Kun je aangeven hoe het werken is in het team van GvM? En hoe verschilt deze samenwerking t.o.v. het team van SiMens & Werk? 

“Wijmie en Linde beheren vooral de backoffice” zo start Reinier zijn antwoord. “Wat je daarin ziet, is dat ze verantwoordelijk zijn voor alle administratieve zaken. Dat werkt heel plezierig. Ze nemen mij vooral veel werk uit handen. Het gaat ook allemaal heel soepel. Met Grea werk ik vooral samen op het gebied van onze klanten. Voor GvM werk ik vooral samen met de vaste klanten van GvM die mij ook al kennen. Dat schakelt heel soepel en efficiënt. Alles is vervolgens afhankelijk van de looptijd van de re-integratie. Dat verschilt dus per traject. Wat voor mij heel prettig is” zo geeft Reinier overtuigend aan “is dat we allemaal wel dezelfde taal spreken. Kortom, het is heel plezierig samenwerken met alle collega’s bij GvM Werkt!”. 

Wat zou je werkgevers en werknemers willen meegeven die nog geen klant bij GvM zijn maar wel de expertise van GvM nodig hebben? Waarom moet iedereen die nog geen klant is kiezen voor GvM Werkt! en in jouw geval in de samenwerking tussen GvM en SiMens & Werk? 

Reinier: “Het is eigenlijk een open deur, maar jarenlange ervaring, kennis en kunde zijn belangrijke redenen om met ons samen te werken. Daarnaast en vooral goed om te benoemen is de menselijke maat waarmee we werken. Dat vind ik persoonlijk ontzettend belangrijk. We sturen onze klanten niet met een opdracht weg. Nee, we doen het samen, en daar zijn we dus ook voor. Wat we doen” geeft Reinier overtuigend aan, “wat we leveren is mensenwerk en dus maatwerk. We kijken altijd waar staat iemand in het traject en waar willen we naar toe. En waar we naar toe willen is altijd werk. Werk is altijd het uitgangspunt! En als dat niet kan, dan moeten we kunnen uitleggen waarom dat niet kan. Wij moeten en kunnen het gat verkleinen tussen werk en de kandidaat. Dat geheel, zoeken naar mogelijkheden, met maatwerk en de o’zo belangrijke menselijk maat, kennis en kunde bij het hele team maakt voor mij dat ik iedereen adviseer om contact op te nemen met GvM Werkt!” 

Gezonde Visie op Mogelijkheden Werkt!
Wilt u dat zelf ook ervaren?
Neem dan contact ons op.

Inloopspreekuur
Elke donderdag vanaf 17.00 uur. Lees meer over het inloopspreekuur in Amersfoort

GvM Werkt!