GvM Werkt! is het bureau voor professionele begeleiding bij:

De mensen van GvM Werkt!: Wijmie Geerdes

Iedere organisatie of bedrijf valt, staat of groeit met de mensen die er werken. Het team maakt het bedrijf waardevol. Dat geldt zeer zeker ook voor GvM Werkt! Gestart door Grea van Middendorp, maar ook groot gemaakt door het team om haar heen.

De hoogste tijd om het team van GvM Werkt! voor te stellen. In deze eerste editie spreken we met Wijmie Geerdes. Werkzaam voor GvM Werkt! sinds 2016. Wijmie is op een bijzondere manier bij GvM Werkt! gestart, maar daarover meer later in dit interview. 

Het is maandagmorgen als we, met een kop thee en koffie tegenover elkaar zitten. Wijmie straalt en geniet. Van haar werk, van haar vrije tijd, van haar man, kinderen en kleinkinderen. We vragen Wijmie iets meer te vertellen over zichzelf, zodat we haar wat beter te leren kennen: 

“Ik ben Wijmie Geerdes” trapt Wijmie af. “Getrouwd met Rob, volgend jaar alweer 35 jaar. We hebben een zoon en een dochter, beide met partner en zijn de gelukkige opa en oma van zes mooie kleinkinderen. Geboren, getogen en woonachtig in Spakenburg. Naast mijn werk bij GvM vind ik het heerlijk om te handwerken, te haken en te lezen. Rob en ik zijn echte kampeerders. We hebben een voorseizoen plaats op een camping in de Flevopolder. En” zo voegt Wijmie toe “in het naseizoen gaan we met het vliegtuig naar het buitenland of kamperen we in Nederland. Zo genieten we het jaar rond van ontspanning na het werken”. 

Op de website van GvM Werkt! staat dat Wijmie sinds 2016 werkt bij GvM. Nieuwsgierig vragen we naar de periode voor 2016. Wat deed Wijmie voordat ze bij GvM aan de slag ging, en wat doet ze eigenlijk bij GvM? 

“Ik heb altijd in de horeca gewerkt” verteld Wijmie. “In de catering en in cafetaria’s. Deels in Spakenburg en deels in Amersfoort. Vervelend genoeg kreeg ik op enig moment serieuze rugklachten en uitval van mijn been. Van de ene op de andere dag ben ik uitgevallen en kon ik dat werk niet meer blijven doen. Deze voor mij vervelende periode betekende het einde van mijn carrière in de horeca, maar ook het begin van mijn kennismaking met Grea van Middendorp. Ik kwam in een re-integratie traject terecht waarbij Grea mij ging begeleiden en al vrij snel zag dat ik graag wilde werken. Om een lang verhaal kort te maken” lacht Wijmie “ben ik toen een paar uurtjes in de week begonnen om Grea te helpen met de administratie. Met als gevolg dat ik vandaag de dag nog steeds met heel veel plezier werk uit handen neem bij Grea en de andere coaches en onderdeel ben van een geweldig team”. 

Wijmie werkt ondertussen ruim 6 jaar bij GvM Werkt! Ze straalt aan alle kanten uit dat ze het zeer naar haar zin heeft. De vraag is klopt dat ook, en hoe komt dat dan? 

Wijmie: “Dat klopt inderdaad volledig. We werken bij GvM als professioneel team, maar we zijn eigenlijk een vriendengroep. We delen lief en leed met elkaar als team. Ik ga nooit met tegenzin naar mijn werk. Voor mij was het heel belangrijk om weer deel uit te maken van de maatschappij na de ingreep aan mijn rug. Dat is hier ontzettend goed gelukt. Als team zijn we laagdrempelig naar elkaar toe, maar zeker ook naar onze deelnemers aan de verschillende integratietrajecten waar we aan werken. Het geheel maakt dat GvM voor mij geweldig is om als collega aan mee te werken”. 

We focussen kort op de ambities van Wijmie. Welke ambities heeft ze? 

“Dat is best een lastige vraag. Misschien moeten we het geen ambities noemen, maar ik probeer iedere dag het maximale bij te dragen aan wat we doen bij GvM” antwoord Wijmie. “Ik ondersteun Grea en alle andere coaches zo goed mogelijk, met als inzet dat ze zo maximaal mogelijk hun werk kunnen doen voor onze deelnemers. Dat is mijn werk en daarin ben ik zeer ambitieus”. 

We komen terecht bij de inhoud van GvM Werkt! Best specialistisch allemaal, vooral voor alle coaches. We vragen Wijmie wat ze doet aan kennisopbouw. Hoe blijft ze op de hoogte van alle ontwikkelingen? 

Wijmie denkt even na en antwoord: “Mijn basiskennis komt uit de periode dat ik zelf in een re-integratietraject zat. Na de ingreep aan mijn rug wilde ik heel graag weer aan het werk. Als deelnemer aan een tweede-spoor traject kan ik mezelf heel goed verplaatsen in de deelnemers. Vooral aan het begin van een traject merk ik vaak dat deelnemers moeite hebben met wat er allemaal op ze afkomt. Ik ben dan degene die de telefoon pakt, de deelnemer belt en ze stap voor stap, vanuit eigen ervaring meeneem. En dat geeft een deelnemer rust en overzicht. Ik snap wat ze allemaal meemaken en dat helpt in de praktijk. Dat merk ik iedere keer weer. Verder” zo vervolgt Wijmie “luister ik altijd goed naar de coaches als we overleggen hebben en leer ik daar ook veel van. In de praktijk, in dat wat ik doe, heb ik daar weer profijt van, en de deelnemers die ik spreek ook”. 

Wijmie heeft vanuit haar positie bij GvM Werkt! ook contact met de deelnemers. We zijn benieuwd naar haar rol en doe deze bevalt. 

Wijmie lacht en reageert: “Ik heb inderdaad ook contact met onze deelnemers. Met veel plezier trouwens. Vanuit mijn rol kan ik de deelnemers geruststellen. Dat doe ik als één van de drie teamleden die een deelnemer of een werkgever begeleid. Zo’n klein team voor de begeleiding kiezen we bewust voor en bestaat uit een coach, een Job-Hunter en de administratie. Zo houden we de lijnen kort en dat is voor de deelnemers heel fijn. Ze hoeven dan niet iedere keer opnieuw hun verhaal te vertellen. Dat geeft vertrouwen en een goede basis om vanuit te werken. We doen er met z’n allen alles aan om het traject van de deelnemer of werkgever zo succesvol mogelijk te laten verlopen”. 

We praten samen naar het einde van ons interview. We vragen Wijmie waarom toekomstige deelnemers en werkgevers het beste kunnen kiezen voor GvM Werkt!? 

Het antwoord volgt onmiddellijk en resoluut: “We hebben bij GvM Werkt! echt ontzettend veel deskundigheid. Dat begint bij de coaches. Ze weten echt waar ze het over hebben. We zijn een klein bedrijf met 4 vaste coaches en we zijn heel persoonlijk in onze aanpak. Je bent geen nummer bij GvM maar een persoon. We noemen onze deelnemers en werkgevers bij naam. We weten altijd wat er speelt en wat de status is van het traject waarin we samen zitten. We zijn altijd en 100% op de hoogte. Het leveren van kwaliteit staat absoluut bovenaan. Direct gevolgd door persoonlijkheid, deskundigheid en betrouwbaarheid. Dat zijn voor mij de vier kernwoorden waarom toekomstige deelnemers en werkgevers het beste kunnen kiezen voor GvM Werkt! En ik draag daar vanuit mijn rol heel graag mijn steentje aan bij”. 

Gezonde Visie op Mogelijkheden Werkt!
Wilt u dat zelf ook ervaren?
Neem dan contact ons op.

Inloopspreekuur
Elke donderdag vanaf 17.00 uur. Lees meer over het inloopspreekuur in Amersfoort

GvM Werkt!