GvM Werkt! is het bureau voor professionele begeleiding bij:

Een nieuwe generatie dient zich aan.. boeien?

Each generation imagines itself to be more intelligent than the one that went before it, and wiser than the one that comes after it.

–        George Orwell

Vraag jij je af waarom sommige mensen blijven hangen bij een werkgever en andere van de ene naar de andere werkgever vliegen? Dit kan te maken hebben met de periode waarin ze zijn opgegroeid.

Deze periode kan zijn stempel drukken op wat mensen belangrijk vinden in hun werk en loopbaanontwikkeling. Waar de Millenials het bijvoorbeeld belangrijk vinden om flexibel te werken in een sfeervolle omgeving, is het voor iemand uit de Pragmatische generatie belangrijk om zelfstandig te kunnen werken en zichzelf te kunnen zijn.

Het is helder dat niet alleen je geboortejaar invloed heeft op je waarden, normen en op wat je zoekt in een baan. Toch worden er zeker kenmerken toegekend aan de verschillende generaties die actief zijn op de arbeidsmarkt. De komende generatie is opgegroeid met de volle mogelijkheden van internet waar de vorige generatie die langzaam heeft moeten integreren in hun leven. Dit heeft invloed op hoe we communiceren en onszelf neerzetten en profileren op de arbeidsmarkt. Als werkgever is het belangrijk je bewust te zijn van de verschillen wanneer je nieuwe of huidige werknemers wilt boeien, binden en behouden.

Ben je als werkgever benieuwd naar hoe je de generaties boeit, bindt en behoudt? Dit en meerder vragen staan centraal tijdens de kennis sessie van HR Transformeert. Schrijf je in via www.hrtransformeert.nl en kom meedenken!

Ook benieuwd tot welke generatie je behoort? Of wil je jouw generatie wel eens naast die van je oudere of jongere collega leggen? GvM werkt! heeft een leuke tool ontwikkeld waarmee je de verschillende generaties naast elkaar kunt leggen.

Vergelijk generaties tool: http://bit.ly/generatievergelijken

Gezonde Visie op Mogelijkheden Werkt!
Wilt u dat zelf ook ervaren?
Neem dan contact ons op.

Inloopspreekuur
Elke donderdag vanaf 17.00 uur. Lees meer over het inloopspreekuur in Amersfoort

GvM Werkt!