GvM Werkt! is het bureau voor professionele begeleiding bij:

Het sollicitatiegesprek in de vorm van een presentatie

Het sollicitatiegesprek in de vorm van een presentatie

De werkgevers van nu maken het zichzelf ook wat makkelijker en geef ze eens ongelijk. In plaats van een sollicitatiegesprek, wordt de sollicitant gevraagd een presentatie te geven. Als voorbereiding krijgen ze een aantal dominante thema’s met betrekking tot die organisatie en kaders hoelang de presentie mag duren. Het kan zijn dat je de beschikking hebt over powerpoint en beamer maar dat is niet altijd het geval. Je moet dan terugvallen op je eigen creativiteit en kunde. Best spannend!

De aanpak van de uitvoer van dergelijke opdracht verschilt per organisatie. Is het een commerciële organisatie of is het een non-profit organisatie.

Ook voor deze opdracht geldt, men is niet alleen op zoek naar een medewerker die kennis heeft van de core business van het bedrijf maar ook zijn ze op zoek naar een collega.

Begin je presentatie met een kleine uiteenzetting van de onderwerpen die je gaat behandelen en vertel vervolgens iets over jezelf. Neem een voorwerp mee of een foto van een voor jou bijzonder moment wat veel over jou zegt als mens. Het is voor je toehoorders fijn om een klein beetje achtergrond te kennen van de persoon die de presentatie geeft. Wellicht herkennen mensen zich in jou en dan heb je al snel een streepje voor. Dat is een fijne start van een goede presentatie.

Gezonde Visie op Mogelijkheden Werkt!
Wilt u dat zelf ook ervaren?
Neem dan contact ons op.

Inloopspreekuur
Elke donderdag vanaf 17.00 uur. Lees meer over het inloopspreekuur in Amersfoort

GvM Werkt!