GvM Werkt! is het bureau voor professionele begeleiding bij:

Maximaal Linken op LinkedIn!

Hoe leuk is het als je een berichtje krijgt van LinkedIn dat iemand een connectie met je wil maken! Je kent de persoon niet dus vol verwachting open je het berichtje en ga je lezen. Je ziet gelijk dat het een standaard tekst is, ik heb dan geen idee, wat de reden is dat die persoon contact met mij zoekt. Net nu ik mij voorgenomen heb om mijn LinkedIn transparant te houden en niet te linken met mensen die ik niet ken, krijg ik veel van dergelijke verzoeken. Ok, wat nu? Als spam behandelen? Is niet aardig. Afwijzen? Ik ben toch wel benieuwd wat iemands motivatie is om contact te zoeken. Dus, stuur ik een berichtje dat ik het verzoek accepteer maar wel vraag om een nadere kennismaking, zodat we niet alleen digitaal gelinked zijn maar elkaar ook echt kunnen versterken omdat je elkaar persoonlijk kent.

Vaak krijg ik geen reactie terug, best vervelend. Wil die persoon echt in contact komen of alleen zijn of haar aantal contacten op plussen?

Nu ben ik een actieve netwerker dus ook een actief LinkedIn gebruiker. Als ik met mijn 2e lijn in contact wil komen, is het fijn dat ik en goed contact heb of goed bekend ben met mijn 1e lijn netwerk contact en die persoon mij ook kan aanbevelen.

Onlangs ben ik er goed voor gaan zitten en heb een “grote schoonmaak” gehouden. Ongeveer 200 contacten heb ik verwijderd. Mensen die ik niet persoonlijk ken maar van wie ik een verzoek kreeg om te linken en/of mensen met wie ik in dezelfde groep zit.

Dus, mocht u dit blogje lezen en we zijn via LinkedIn niet meer gelinked, dan is dat omdat ik u niet persoonlijk ken, of dat ik niet weet wat u doet en u waarschijnlijk ook niet weet wat ik doe. Mocht u toch met mij willen linken, dan stel ik voor dat we onder het genot van een kopje koffie/thee, gaan onderzoeken hoe we elkaar echt kunnen versterken. 

Gezonde Visie op Mogelijkheden Werkt!
Wilt u dat zelf ook ervaren?
Neem dan contact ons op.

Inloopspreekuur
Elke donderdag vanaf 17.00 uur. Lees meer over het inloopspreekuur in Amersfoort

GvM Werkt!