GvM Werkt! is het bureau voor professionele begeleiding bij:

Zo snel kan het soms gaan

Solliciteren doe je vaak nog met een brief en een cv. Heel belangrijk om deze up to date te hebben en te houden. Maar, solliciteren is steeds vaker gewoon netwerken. Wie ken je, wat kan deze persoon voor jou betekenen om weer een leuke job te vinden.

Laatst had ik een intake gesprek met een dame die een totaal andere richting op moet in verband met fysieke klachten. Deze dame is geen dertig meer en hoort ook alle verhalen in de media dat het voor de 50+ er moeilijk is om een baan te vinden. Als je op de klassieke manier solliciteert, brief en cv sturen naar een bedrijf waar een vacature is, dan wordt er inderdaad ook gekeken naar de geboortedatum. Zij was niet echt positief gestemd over haar loopbaan in de toekomst.

Actief netwerken in Amersfoort

Zelf ben ik een actief netwerker. In Amersfoort ben ik aangesloten bij de BNI. Een leuke club ondernemers uit de regio die elkaar wil versterken in het ondernemen. In deze groep heb ik de bovenstaande casus “gepitched” en een ondernemer wilde wel met deze dame in contact komen. Leeftijd was niet genoemd. Een kennismakingsgesprek volgde en voordat ik de handtekening voor akkoord had op mijn offerte, hadden we voor deze dame al een werkervaringsplek, met uitzicht op een baan.

Nu gaat het helaas niet altijd zo snel maar het kan dus wel. Mijn tip, zorg voor een goed netwerk!

Netwerken en een nieuwe baan vinden

Heb je weinig tot geen ervaring met netwerken? Of merk je dat je weinig succes hebt met je huidige netwerkvaardigheden? Dan kan ik je de training Netwerken van harte aanbevelen. Door het volgen van deze training leer je wat netwerken allemaal inhoudt en hoe succesvol kunt netwerken. Bekijk ook het actuele trainingaanbod op onze website.

 

 

Gezonde Visie op Mogelijkheden Werkt!
Wilt u dat zelf ook ervaren?
Neem dan contact ons op.

Inloopspreekuur
Elke donderdag vanaf 17.00 uur. Lees meer over het inloopspreekuur in Amersfoort

GvM Werkt!